Kars ketesi tarifi! MasterChef Kars ketesi nasıl yapılır?
Doğu Anadolu mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım. Kars kete, ağızda eriyen kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Kars keteni nasıl yapılıyor? Kars ketesi nedir? Kars ketesi nasıl yapılır, Kars ketesi yaparken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Kars ketesi yapıldı, klasik Kars ketesi evde yapıldı! İşte en güzel Kars ketenleri!
KARS KETESİ TARİFİ!
Kars Ketesi Nasıl Yapılır?
Kete İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
2 kilo süt
2 yumurta
4 kaşık yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker tuz
1 yemek kaşığı pakmaya
Keten Nasıl Hazırlanır??
Ilık süt ve tüm malzemelerin uygun şekilde yoğrulmasıyla çok yumuşak bir hamur elde edilir ve hamur ekşimeye bırakılır. Hamur ekşirken ketenin iç dolgusu hazırlanır. Kete için eritilmiş tereyağı, tuz ve un bir kaba konularak iyice ovulur (istenirse pudra şekeri de eklenebilir). Yeterince fermente edilmiş hamurdan yuvarlak bezeler yapılır. Büyük yufka hamuru şeklinde açılır. Daha sonra açılan yufkalar yağlanıp katlanır. 4 kat olunca içine dolgu konularak katlanır. Parmaklarla sıkıca bastırılarak büyütülür. Daha sonra üzerine süt ve yumurta karışımını sürüp servise hazır olana kadar fırına koyun.